Dijitallejen 7 Hastane Ödülleri ile Buluştu

Güncelleme Tarihi: 06/11/2018

Sağlık Bakanlığı, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa iş birliğiyle düzenlenen HIMSS'18 Eurasia Sağlık Bilişimi Fuarı ve EMRAM Eğitim Konferansı’nda, Konya’dan dijital hastane (HİMSS STAGE 6 ) almaya hak kazanan 7 devlet hastanesine de sertifikaları takdim edildi. Sertifika ödül törenine katılan Personel ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Eser Şenkul sertifikaları Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayp Birinci’nin elinden aldı.

HIMSS’18 Eurasia’nın çok sayıda uluslar arası katılımcı ile gerçekleştirildiğini ve Sağlık Bakanlığı’ndan üst düzey yöneticilerin konferanslara oturum başkanlıkları yaptığını belirtenİl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Böylesine önemli bir kongre de şehrimiz adına bu ödülleri almak bizleri son derece memnun etmiştir. Konya da sağlık hizmeti sunan hastanelerimizin kalitesi de bu şekilde tescillenmiştir” diyerek HIMSS kriterlerini yerine getirerek ödülün alınmasında emeği olan hastane çalışan ve idarecileri ile İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bilgi Sistemleri Birimi çalışanlarına teşekkür etti.

Sağlık Bakanlığı’nın hastaya daha iyi ve kaliteli hizmet sunan ve sağlık çalışanlarının işlerini kolaylaştıran ‘kağıtsız hastaneler’ konusundaki kararlılığının kendileri için de motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Dijital hastanelerimizde teknolojinin daha ileri seviyede kullanılması maliyetleri azaltmakta, kalite ve verimlilik artışı sağlamakta ve en önemlisi kayıpsız veri süreci ile birlikte hasta ve çalışan memnuniyetinde artış sağlamaktadır” dedi.

Prof. Dr. Koç, dijital hastane sisteminde, hastaların tedavi süreçlerinden başlayıp ilaç alımlarına kadar tüm işlemlerin elektronik sistem üzerinden yapıldığını söyledi.
İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı tüm hastanelerin aynı kararlılık ve hızla dijitalleşmeye devam edeceklerini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Merkezde yer alan iki büyük hastanemizle birlikte 5 ilçe hastanemizin dijital hastane unvanı kazanması şehrimizde sağlık alanında atılan büyük adımlardandır. Dijital hastane unvanını merkezden Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Beyhekim Devlet Hastanesi almayı başarırken, ilçe hastanelerinden de Akşehir, Beyşehir, Kadınhanı, Ilgın ve Karapınar Devlet Hastanesi dijital hastane unvanı almıştı” dedi.