“Gerçeğini Aratmayan Hastane Afet ve Acil Durum Planı Tatbikatı Başarıyla Tamamlandı”

Güncelleme Tarihi: 14/11/2018

Konya Numune Hastanesi’nde gerçekleştirilen Afet ve Acil Durum Tatbikatı gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu.

Öncelikle masa başı tatbikatı yapılarak oluşturulan afet senaryosu gereği afet ve acil durum halinde aktive edilen mor kod verildi. Başhekim Uzm. Dr. Süleyman Dönmez başkanlığında, Halkla İlişkiler Sorumlusu, Kurumlar Arası Koordinasyon Sorumlusu, Tıbbi Teknik Danışma Kurulu Sorumlusu, Operasyon Şefi, Planlama Şefi, Finans Şefi, Lojistik Şefi, İş Sağlığı Uzmanı ve Sivil Savunma Amirinden oluşan olay yönetim ekibi toplanarak dakika dakika durum değerlendirmesi yaptı.

Beğeni ile izlenilen masa başı tatbikatının ardından AFAD, UMKE, Konya İtfaiye Daire Başkanlığı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve hastanemiz sivil savunma ekiplerinin katılımıyla senaryo gereği hastane binasının 5. katında çıkan yangına müdahale edilerek başarılı bir şekilde söndürüldü. Ayrıca mahsur kalan hastalar hızlı ve kontrollü bir şekilde tahliye edilerek hastane bahçesinde kurulan sahra hastanesinde tedavi altına alındılar.

Tatbikata Konya İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Konya AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun ve AFAD Kurtarma Ekibi, İl Sağlık Müdürlüğü Acil Afet Birimi, Konya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Konya İtfaiye Daire Başkanlığı Ekipleri, Numune Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Süleyman Dönmez, HAP Ekip Üyeleri ve hastane çalışanları katıldı.