TRSM İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 27/12/2018

Konya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ( TRSM) ‘İl Koordinasyon Kurulu’ toplantısı Sağlık Müdürlüğü Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında düzenlenen toplantıya paydaş kurumların (Selçuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Büyükşehir Belediyesi ile Meram, Karatay, Selçuklu, Akşehir ve Ereğli Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü) temsilcileri ile birlikte TRSM çalışanları katıldı. Kurumlararası koordinasyonun sağlanması ve farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen toplantı da, 2018 yılında gerçekleştirilen faaliyetler, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirilirken 2019 yılı için yapılması gerekenler de istişare edildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, TRSM çalışmalarının daha aktif nasıl yürütülebileceği ve merkeze devam eden hastaların tedavisine yönelik kurumlar arası işbirliği ile neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunabilmek amacıyla toplantının organize edildiğini söyledi. TRSM’nin yapmış olduğu çalışmaların sosyal devlet anlayışının sahaya yansıması olduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, “Sağlıkta dönüşümün getirdiği faydaların belki de en başında ruhsal rahatsızlıkları olan hastalara gereken desteğin verilmesi ve sahip çıkılması gösterilebilir. Sağlık Bakanlığımızın son dönem çalışmaları içerisinde ön plana çıkmış olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışmaları, bozulan ruh sağlığının yeniden kazanılabilmesinin önemli bir aşamasını teşkil etmektedir. Burada verilen hizmetler ile hasta ve hasta yakını memnuniyetinin sağlanması konusunda çok başarılı çalışmalar yapıldığını görmekten memnuniyet duymaktayız” dedi.

Prof. Dr. Koç, “Belediyelerimize ve paydaş kurumlarımıza, TRSM hastalarımızın hayata tutunmaları adına yaptıkları başarılı çalışmalar nedeni ile teşekkürlerimi sunuyorum. Elbirliği ile devlet adına tüm kurumlarımızla birlikte bu hastalarımıza sahip çıkmak zorundayız. Bu sahiplik için de iyi bir koordinasyon gerekiyor. Bu toplantı inşallah bu koordinasyona vesile olur. 2019 yılında daha güzel imkânlarla ve çok daha güzel hizmetlerle vatandaşlarımıza hizmet edeceğimize inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıya Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi TRSM Sorumlu Hekimi Uz.Dr. Seda Kırcı Ercan İle Numune Hastanesi TRSM Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Aslı seda Kıraç’ın yaptığı sunumlar ile devam edildi. 2019 yılı çalışma planının hazırlandığı toplantı sonunda altı ay sonra tekrar il koordinasyon kurulu toplantısı yapılmasına karar verildi.