Eski Asker Hastanesinde ki Değişim Göz Kamaştırıyor…

Güncelleme Tarihi: 28/02/2018

Sağlık Bakanlığı’na devredilerek Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Konya Asker Hastanesi’nde yaşanan değişim takdirle karşılanıyor. İlk olarak poliklinik katında yapılan tadilat ve modernizasyonun ardından yataklı tedavi katında da gerekli düzenlemeler gerçekleştirilerek ameliyatların başladığı açıklandı. Hastanenin fiziki şartlarının düzeltilmesi ve modern tıbbi cihazlar ile donatılması noktasında yoğun bir gayret gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Koç, “Eski hali ile koğuş sisteminde 6-8 kişilik hasta odalarında hastalarımıza hizmet sunulmaktaydı. Yaptığımız düzenlemelerin ardından, Bakanlığımızın belirlemiş olduğu hizmet standartlarında ve nitelikli olarak tabir ettiğimiz hasta odalarında tertemiz ve nezih bir ortamda hastalarımıza sağlık hizmeti verilmektedir” dedi.

Konya Asker Hastanesi’nin devredilmesi ile birlikte hastanede poliklinik hizmeti sunan uzman doktor sayısını artırarak hizmete başladıklarını ve günde 80- 90 civarında hastaya bakılırken, bu sayıyı yaklaşık 10 kat yükselterek 800- 900 poliklinik rakamına ulaştıklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Hastanemizi yemekhanesinden konferans salonuna, hasta odalarından ameliyathanesine kadar yenileyerek Sağlık Bakanlığımızın belirlediği normlara uygun hale getirdik. Artık hastanemizde çağın gerektirdiği kalitede sağlık hizmeti sunulmakta ve en son teknolojik tıbbi cihazlarla hastalarımıza şifa dağıtılmaktadır” dedi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zafer Ek Binası’nın 18 poliklinik, 34 yataklı servis ve ameliyathanesi ile tam kapasite olarak hizmete girdiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Koç, hastanede ayaktan fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinin de bulunduğunu belirtti.

• as 1.jpg
  • as2.jpg