14 Mart Tıp Bayramı Törenlerle Kutlandı

Güncelleme Tarihi: 14/03/2018

Konya’da, 14 Mart Tıp Bayramı, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Mevlana Kültür Merkezi’nde devam eden programa Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Sağlık Müdür Vekili Prof. Dr. Kadir Durgut, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Deniz Baytar, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, kamu ve özel hastanelerinin yöneticileri ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Program, “14 Mart Sen Oradaydın” konulu video gösterimi ve Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımının mini konseriyle başladı.

Sağlığın önemli bir hazine olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün daha cumhuriyetin ilk yıllarında, o zaman dünyada tıp alanında çok daha ileri seviyede ülkeler varken bile, ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ dediğini hatırlatan Akgün, “Atatürk’ün bu konuda da ne kadar haklı olduğunu 2018 Türkiye’sinde çok açıkça gördük. Artık her alanda ilerleme kaydeden, özellikle tıp alanında diğer ülkelerden geri kalmayan ve dünyaca ünlü hekimleri yetiştirdiğimiz bir ülke haline geldik. Bu tabiî ki bizler için gurur verici bir tablodur” dedi.

İl Sağlık Müdür Vekili Prof. Dr. Kadir Durgut’da yaptığı
konuşmada14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihsel sürecini anlatarak, 14 Mart’ın bayramdan öte, bir esarete meydan okuma olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Sağlık alanında, 2002 yılından bu yana olumlu bir dönüşüm yaşandığını, 15 yıl öncesinde hayal edilemeyen gelişmelerin dahi hayata geçirildiğini aktaran Prof. Dr. Durgut, şehir hastanelerinin bu noktada önemli bir gelişme basamağı olduğunu sözlerine ekledi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise Türkiye’nin sağlık turizmi ve sağlık alanındaki bilişim teknolojisinde önemli aşamalar kaydetmeye devam ettiğini vurguladı. Sağlık alanın çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu ifade eden Rektör Şeker, Türkiye’de sağlık gelişiminin sağlık eğitiminde de kendini gösterdiğini aktararak sistemdeki eksikliklerin karşılıklı dayanışma ve destekle atlatılabileceğini dile getirdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de sağlık alanının, insan yaşam kalitesiyle direkt olarak ilgili olduğunu belirtti. Bu anlamda diğer meslek dalları arasında sağlık camiasının özel bir yeri olduğunu anlatan Prof. Dr. Şahin, Türkiye’de dünya standartlarının üzerinde hekimler yetiştirildiğini, bu başarının temelinde ise usta-çırak ilişkisindeki eğitim modelinin bulunduğunu aktardı. Prof. Dr. Şahin, sağlıkta şiddet konusunun kanayan bir yara olduğunu belirtti.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade de yaptığı konuşmada, 14 Mart’ın tıp alanında yeni bir şahlanışın başlangıcı olarak gördüklerini ifade etti. Rektör Sade, insanların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarının gününü kutladı.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, bu nedenle Tıp Bayramı’nı hassasiyet duygularıyla kutlamanın önemini ifade etti. Sağlıkta şiddet konusuna da değinen Dr. Karaca, sevinç ve hüzünlerinde vatandaşların yanında olan sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Protokol konuşmalarının ardından, emekli olan hekimlere teşekkür belgeleri takdim edildi.