Hasta Hakları Uygulamaları Eğitimi Düzenlendi

Güncelleme Tarihi: 05/07/2018

Konya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Koordinatörlüğü tarafından ilimizdeki kamu, özel ve üniversite hastanelerinde görev yapan hasta hakları birim sorumlularına ‘Hasta Hakları Uygulama Eğitimi’ düzenlendi.

Eğitim programında konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Hasta Hakları Birimlerinin, hastanelerin vatandaşlarla iletişim kurma noktasındaki yükünü taşıdığına dikkati çekti. Prof. Dr. Koç, “Müdürlüğümüze bağlı tüm birimlerimizin görev ve sorumluluklarını önemsiyoruz. Bu eğitimler sayesinde birimlerimizin daha düzenli ve sorumluluk bilinci ile hareket ettiğine inanıyorum” dedi. Birim sorumlularının destek ve çalışmaları ile kurumlarda verimli hizmetlerin yapılabileceğini de vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Sizlerin bir idarecilere desteği ile kurumlarımızda verimli hizmetlere imza atabiliriz. Bizim kültürümüzde eğitim, beşikten mezara kadardır. Bu nedenle verilen eğitimleri önemsiyor ve sizlerden de gerekli katkıyı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İnteraktif bir ortamda gerçekleştirilen eğitimde Hasta Hakları İl Koordinatörü Hülya Mercan, tarafından Bakanlığımız hasta hakları çalışmaları ve başvuruda izlenecek yollar hakkında katılımcılara bilgi verilerek ilimizdeki uygulamalar ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Eğitim programının sonunda hasta hakları birimlerinde yeni görevlendirilen ve aldıkları eğitimler sonunda hasta hakları birim sorumlusu olma hakkı kazanan 27 sağlık çalışanına sertifikaları verildi. Eğitim organizasyonu toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.