İlçe Sağlık Müdürleri ve Entegre Hastane Başhekimleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi: 09/08/2018

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkanları ve hizmet başkan yardımcıları son 6 ayın masaya yatırıldığı değerlendirme toplantısında ilçe sağlık müdürleri, TSM başkanları, entegre ilçe devlet hastanesi başhekimleri ve müdürleri ile bir araya geldiler.

Sahadaki sorunları hem yerinde tespit hem de yapılan toplantılarla öğrenip, istişare ederek kısa sürede çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, araç, cihaz ve diğer ihtiyaçlar konusunda tekli yapının getirdiği avantajla kısa sürede ciddi mesafeler kaydettiklerinin altını çizdi.

Hükümetimiz tarafından açıklanan ilk 100 günlük eylem planında sağlık alanı ile ilgili çok önemli maddelerin bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Koç, “Sayın Bakanımızın tüm ekibi ile birlikte ilk resmi ziyaretlerini şehrimize yapması ve bizlerden makul ve mantıklı projeler üretmemiz halinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etmeleri hepimizin üzerindeki sorumluluğu artırmıştır. İnşallah Bakanlığımızın da desteği ile yeni projelerle 1. Basamak sağlık hizmetlerini hem çalışanlarımıza hem de hizmet sundukları hasta ve yakınlarına yakışır bir şekilde yeniden planlayarak, Konya sağlığını en üst seviyelere taşıyacağız” dedi.

100 günlük eylem planında yer alan sağlık hedeflerinin temelinde sağlıklı yaşam kültürünün geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Prof. Dr. Koç, “Sağlıklı yaşam kültürünün geliştirilmesi noktasında 1.Basamak sağlık hizmetlerine büyük iş düşmektedir. Bu bağlamda sağlıklı yaşamı özendirecek ve farkındalık yaratacak hizmetler üretmek zorundayız” dedi. Yine açıklanan hedefler arasında yer alan anne ve bebek ölüm oranları ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nün çok önceden başlatmış olduğu projelerin devam ettiğini de ifade eden Prof. Dr. Koç, “Anne ve bebek sağlığını ilgilendiren konularda daha titiz ve dikkatli davranılmasını arzu ediyoruz. Bu konuda Müdürlüğümüzün devam eden projeleri bulunmaktadır. Devam eden projelerimiz kapsamında 1. Basamak sağlık hizmetlerinde görev yapan tüm ebelerimizi eğitim programına almıştık. Bunun yanı sıra ‘İlk Adım Ebe- Gebe Okulu’ projesi de bu hedeflere ulaşılması noktasında son derece önem arz eden bir diğer projemizdir” dedi.

Aile hekimlerinin sahadaki etkinliklerinin artırılmasına yönelik çaba sarf ettiklerini de vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Açıklanan eylem planında, aile hekimlerine yapılan başvuru oranlarının % 40’ a çıkartılması hedefi de var. Konya İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu hedefi zaten yakalamış durumdayız. Fakat başarının sınırı olmaz, bizler bu rakamı daha üst seviyelere taşımak için çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un ardından toplantıya, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Kerim Yeşildağ tarafından yapılan 6 aylık il değerlendirme sunumu ve arsa, proje ve ihale aşamasında bulunan 41 adet 1. Basamak sağlık yatırımının son durumları hakkındaki sunum ile devam edildi. Yapılan sunum ve konuşmaların ardından karşılıklı soru-cevap kısmına geçildi.