Sağlık Yöneticileri Kadın Doğum Hastanesinde Sağlık Çalışanlarını Dinledi
03 Ekim 2019

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkan ve yardımcılarımız ile birlikte Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan çalışanlar ile ayrı ayrı düzenlenen toplantılarda bir araya geldiler. 24 ilçede tamamlanan değerlendirme toplantılarının ardından Konya merkezde bulunan hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları ile bir araya gelmeye başlayan İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Koç ve beraberindeki hizmet başkanlarının ilk adresi Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi oldu.

Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin taşındığı günden bu yana kaliteli hizmet sunan bir sağlık tesisi olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Kadın doğum ve çocuk hastanemiz yoğun çalışan ve iş yükü fazla olan bir hastanemiz. Buna rağmen son derece sıkıntısız bir şekilde nitelikli hizmet sunan ve Allah’a şükür sizler sayesinde çok güzel hizmet veren bir hastanemiz. Bizlerde İl sağlık müdürlüğü olarak hastanemizdeki bu yoğunluğu ve yükü hafifletme adına önemli projeleri hayata geçirme gayreti göstermekteyiz” dedi.

Özellikle Suriye’li misafirlerimizin poliklinik alanlarında oluşturdukları yoğunluğu azaltma adına Nakipoğlu projesinin hayata geçirildiğinin altını çizen Prof. Dr. Koç, “Hastanemizi rahatlatma adına Nakipoğlu Göçmen Sağlığı Merkezi projesini yurt dışından alınan fon yardımı ile hizmete açtık. Oranın kadın doğum ve çocuk ekibini güçlendirerek, Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz de Suriyeli hastalara verilen poliklinik hizmet yükünü en aza indirgedik. Şimdi, yeni projemiz Nakipoğlu Göçmen Sağlığı Merkezi’nin üst katını yine yurt dışından temin edeceğimiz ödenekler ile yataklı servis haline getirerek göçmenlerin geleceği kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesine dönüştürmek istiyoruz. Bu projemizi de gerçekleştirdiğimiz zaman mevcut hastanemizin Suriyeli göçmen yükünü daha da hafifletmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi değerlendirme programına hastanede görev yapan temizlik çalışanları ile toplantı yaparak başlayan Prof. Dr. Koç ve beraberindeki hizmet başkanları bu toplantının ardından Güvenlik, yemekhane, klinik destek ve teknik hizmetler personeli ile bir araya geldiler. Günün 3.toplantısını ebe ve hemşireler ile yapan Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları bu toplantının ardından ise hastanede görevli hekimler ile istişarelerde bulundular. Günün son toplantısını tıbbi sekreterlere ayıran Prof. Dr. Koç bu toplantının sonunda da hastanedeki birim ve klinikleri gezerek tedavi gören hasta ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.