112 çalışanları Paşa için ağladılar
18 Kasım 2019

Konya’nın Seydişehir ilçesinde görevli 112 Acil yardım ambulansı çalışanları 30 yaşındaki genç bir hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışırken paşa isimli köpeğe çarptılar. Ambulans içindeki hastayı hastaneye yetiştiren sağlık çalışanları paşa için kaza yerine dönüp müdahale ettiler.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde, Konya’nın Seydişehir ilçesinde görevli acil sağlık hizmetleri çalışanları, Paramedik Neslihan Tuncel (29), ATT Hayrinisa Çağşak (24) ve Şoför Yasin Uğurlu (34), kolostomili (yüksek ateş ve karın ağrısı) hastası 30 yaşındaki Erol Öztürk isimli vatandaşı hastaneye götürmek için ambulansa aldılar. Sağlık çalışanları bir can kurtarmak için mücadele ederken, önlerine aniden çıkan köpeğe çarptılar. Bir süre ne olduğunu anlamayan sağlık ekibi ambulans içindeki hastayı hastaneye yetiştirmek için durmadılar. Genç hastayı Seydişehir Devlet Hastanesi’ne teslim ettikten sonra olay yerine geri dönen ekip, sokak köpeği olan paşaya ilk müdahaleyi yaptılar. Sağlık ekibi olay yerine veteriner çağırdı. Veteriner gelinceye kadar başından ayrılmayan ve müdahaleye devem eden sağlık çalışanları gözyaşlarına hâkim olamadı. Veteriner kliniğine kaldırılan Paşa isimli sokak köpeği yapılan ilk müdahaleye rağmen klinikte hayatını kaybetti.