‘Her Yönüyle Fetal Kalp’ Eğitim Toplantısı Düzenlendi
11 Aralık 2019

‘Her Yönüyle Fetal Kalp’ konulu eğitim toplantısı Dr.Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konya’da görev yapan Kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının yanı sıra Niğde, Karaman ve Aksaray illerinde görev yapan hekimlerin de yer aldığı toplantıda fetal kardiyoloji konusundaki son gelişmeler tartışıldı.

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç’un da katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdiği eğitim toplantısında, Hastane Başhekimi Uz. Dr. Erkan Ataş, Prof. Dr. Melih Atahan Güven, Doç. Dr. Hayrullah Alp, Op. Dr. Alaattin Kaçar ve Op. Dr. Serdar Ceylaner yaptıkları sunumlarla bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Programa katılan kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarına ‘İlk Adım Ebe Gebe Projesi’ ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Koç da anne adaylarının korkusuz bir doğum süreci geçirmelerini sağlamak sezaryen oranlarını düşürmek ve normal doğum sayısını artırabilmek hedefi ile ortaya konulan projenin son derece olumlu sonuçlar verdiğini vurguladı. ‘İlk Adım Ebe Gebe Projesi’ne katılarak eğitim alan anne adayları arasında sezaryen oranının Türkiye ve Konya ortalamasının altına düştüğünü ifade eden Prof. Dr. Koç, “Yaklaşık 3 yıl önce başlayan projemiz artık bir model haline gelmiş durumdadır. Projenin sadece Konya ile sınırlı kalmaması ve ülkemizin tüm şehirlerinde uygulanması hedefine adım adım ilerlenmektedir” dedi.Prof. Dr. Koç, alanında son derece deneyimli akademisyenlerin katıldığı bu tür eğitim toplantılarına İl Sağlık Müdürlüğü olarak destek vermekten mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.