Sağlık Bakanlığı’nda ‘Konya Sağlığı’ Değerlendirildi
24 Ocak 2020

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanlarımız,  Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Erdemir başkanlığında gerçekleştirilen ‘Konya İli Değerlendirme Toplantısı’na katıldılar. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz ve Halk Sağlığı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Bekir Keskinkılıç’ın da katılımı ile düzenlenen toplantıda Konya’da sağlık hizmetlerinin daha verimli olması adına yapılabilecekler, sağlık yatırımları ve şehir hastanesi personel planlaması gibi önemli konular masaya yatırıldı.

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Koç, 2019 yılında Konya merkez ve ilçelerde bulunan sağlık tesislerinde görev yapan yaklaşık 12 bin sağlık personeli ile gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantılarının ardından hazırlanan ‘Sağlıkta Konya Raporu’ kitapçığını da Bakan Yardımcımız Halil Erdemir’e teslim etti.  Prof. Dr. Koç,  “Konya Raporu, sahada birebir dinlediğimiz sağlık çalışanlarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir çalışma olarak ortaya çıktı. Sağlık tesislerimizde görev yapan temizlik personelinden güvenliğine, hemşiresinden uzman doktoruna kadar fikir alışverişinde bulunduğumuz çalışanlarımızdan gelen taleplerden İl Sağlık Müdürlüğü olarak yapabileceklerimizi yapıyor, İl Sağlık Müdürlüğümüzü aşan durumları ise Bakanlığımıza ‘Konya Raporu’ olarak sunarak, bizlere iletilen sorunlara çözüm yolları arıyoruz” dedi.

Yapılan görüşmelerin son derece verimli bir şekilde tamamlandığını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Koç, “Başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya, Sağlık Bakan Yardımcılarımıza ve genel müdürlerimize Konya sağlığına sunmuş oldukları destek nedeni ile teşekkür ediyorum. Verilen bu destekler neticesinde Konya sağlığı adına son yıllarda çok önemli kazanımlar elde edildi. Sağlık Bakanlığımızın şehrimize gösterdiği yakın ilgi bizlerinde sorumluluğunu artırıyor ve çalışma azmimizi hep diri tutuyor. ” diyerek sözlerini tamamladı.