Konya Merkez ve İlçelerinde Sağlık Yatırımları Devam Ediyor
23 Mayıs 2020

Konya il merkezi ve ilçelerinde 1.basamak sağlık hizmetleri sunan binaların yenilenmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda il merkezinde 12 Nolu ve 24 Nolu Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binaları için temel atılırken Yunak İlçesi’nde de içerisinde ilçe sağlık müdürlüğü, 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve aile sağlığı merkezinin yer alacağı bina inşaatına hızlı bir şekilde başlandı. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, 2020 yılı sonunda yeni hizmet binalarının tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını belirtti.

Bu yıl içerisinde temeli atılan birinci basamak sağlık tesisi inşaat projelerinin hızlı bir şekilde tamamlanacağını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Sağlık alanında yaşanan dönüşümde 1.basamak sağlık hizmetleri sunan aile hekimlerimizin ve 112 acil sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarımızın rolü tartışılamaz. Çalışma arkadaşlarımızın, fiziki şartları daha güzel ve modern yapılarda hizmet verebilmesi adına 2018 yılından bu yana pek çok aile sağlığı merkezi ile 112 acil istasyonlarının yeni binalarına taşınmasını sağladık. Bu dönem içerisinde 31 adet 112 acil sağlık hizmetleri istasyonumuz yeni ve modern binalarında hizmet vermeye başladı. 1’i entegre devlet hastanesi olmak üzere 7 ASM inşaatımız da 2019 yılında tamamlanarak vatandaşlarımıza hizmet sunmaya başladı. 2020 yılı içerisinde de 11 adet 1. Basamak sağlık tesisi inşaatımız halen devam etmekte, 14 yeni projemiz de ihale aşamasına gelmiş durumdadır” diyerek bundan sonraki süreç içerisinde de yeni projelerin devam edeceğini ifade etti.

25 yataklı Yunak Devlet Hastanesi inşaatında arsa çalışmalarının tamamlanarak yatırım programına alındığının da altını çizen Prof. Dr. Koç, “Ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşanan bir dönemde dahi bu projelerin hayata geçiriliyor olması son derece önemlidir. Devletimiz bu yatırımlar karşılığında bizden tekbir şey istiyor. Vatandaşlarımıza kaliteli ve güzel hizmet sunmak. Bizlerde hizmet kalitemizi her geçen gün artırmak ve vatandaşlarımızı mutlu etmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Prof. Dr. Koç, hayata geçirilen projelerin, Sayın Sağlık Bakanımızın ve milletvekillerimizin büyük desteği ile gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyerek tüm bu destekler nedeni ile de teşekkür etti.