Covid-19 Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
26 Haziran 2020

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç ve hizmet başkanlarımız kamu, özel ve üniversite hastanelerimizin başhekimleriyle telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Hastanelerde görev yapan dahiliye, göğüs hastalıkları, enfeksiyon ve acil tıp uzmanlarının da katıldığı toplantıda, Covid-19 salgını ile mücadelede alınan önlemler ve bundan sonraki süreçte atılacak olan adımlar tartışıldı.

Hastanelerimizin servis ve yoğun bakımlarında yatan hasta sayılarının ilçe ilçe istatistiksel veriler eşliğinde ele alındığı toplantı da hastanelerin yatak doluluk oranlarında ki son durum da masaya yatırıldı.

İki ayrı oturum şeklinde gerçekleştirilen telekonferans görüşmesinin ilk kısmında İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Koç, Coranavirüs ile mücadelede Sağlık Bakanlığımız tarafından yayınlanan rehberler doğrultusunda dikkat edilmesi gereken önemli konu başlıkları hakkında uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Koç, Covid-19 tanısı konmuş olan hastalara uygulanan tedavi, HSYS kayıtlarının tam tutulması, yurt dışı PCR testi, BT istemi, ilçelerden merkeze olan sevkler, pnömoni vakaları, SİNA günlük izlem, PCR sonucu çıkıncaya kadar alınması gereken tedbirler, PCR sonucu çıktıktan sonra uygulanacak tedbirler gibi konu başlıkları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Toplantının ikinci kısmında hastane başhekimleri de söz alarak süreç ile ilgili yaşadıkları sorunları il sağlık müdürümüzle paylaşarak çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulundular.