PCR Testi Çalışan Hastane Sayısı 5’e Yükseldi
14 Eylül 2020

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, kamu hastanelerinde görev yapan mikrobiyoloji uzmanları ile bir araya geldi. Covid-19 salgını ile mücadelede laboratuvar hizmetleri ve PCR test sonuçlarının daha erken sürede neticelendirilmesi adına alınan önlemler mikrobiyoloji uzmanları ile tartışıldı.

Pandemi sürecinin en önemli iki parametresinin filyasyon ve tanının erken aşamada konulabilmesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, hasta ve temaslı tespitinde hızlı hareket edilebilmesinin ve tedavi süreçlerine erken başlanılabilmesinin laboratuvar çalışmalarının hızlandırılması ile mümkün olabileceğinin altını çizdi. Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği standartlara ulaşabilme adına önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Koç, “PCR testi çalışılabilen laboratuvar sayısını Bakanlığımızın da bizlere verdiği destekle 3’den 5’e çıkarttık. Konya Şehir Hastanesi ve Numune Hastanemizde de artık PCR sonuçlarına bakılabilmektedir. Meram Devlet Hastanemiz ile birlikte üç kamu hastanemizin laboratuvarları da 24 saat PCR çalışabilmektedir. ” dedi. Prof. Dr. Koç, hastalardan alınan numunelerin laboratuvarlara erken ulaştırılabilmesi adına yapılan yeni düzenlemeler hakkında da bilgiler verdi.

İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen toplantıda katılımcılarda söz alarak sahada yaşadıkları problemleri ve çözüm önerilerini sağlık yöneticileri ile paylaştılar.