Evde Takip Edilen Covid-19 Vakalarında Tedavi’ Eğitimi Düzenlendi
04 Aralık 2020

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüs ile mücadelede önemli bir rol üstlenen mobil sağlık ekiplerine ‘Evde takip edilen Covid-19 vakalarında tedavi’ konulu eğitim programı düzenlendi.

Selçuklu, Meram ve Karatay ilçe sağlık müdürlüklerine bağlı mobil ekiplerde görev yapan sağlık çalışanlarının bizzat katıldığı eğitim programına, ilçelerde görev yapan mobil ekip görevlileri de telekonferans yöntemi ile bağlanarak yapılan sunumları takip ettiler.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Özüdoğru’nun “ Pandemi Sürecinde Evde Test ve Tedavi Hizmetleri” başlıklı sunumu ile başladı. Sonrasında Konya Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Mermer “ Covid-19 Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Mobil sağlık ekiplerinin sahada karşılaştıkları sorunların ve çözüm önerilerinin de paylaşılmasıyla devam eden programda kısa bir konuşma yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hasan Çiftçi, mobil sağlık ekipleri sayesinde vakaların evde kontrolünün daha etkin yapıldığını ve sağlık çalışanlarının iş yükünün azaltıldığını ifade etti. Çiftçi, Covid-19 test sonucu pozitif çıkan ve evde izolasyonda olan hasta ve yakınlarına bulundukları ortama giderek test çalışması yapan, 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların hastaneye gitmelerine gerek kalmadan testlerini gerçekleştiren ve ilaçlarının teminini sağlayan mobil sağlık ekiplerinin özverili bir şekilde görev yaptıklarını vurgulayarak mobil sağlık ekiplerine teşekkür etti.