Aile Sağlığı Merkezi Çalışanlarına ‘Teşekkür Belgesi’
19 Mart 2021

Konya İl Sağlık Müdürlüğü pandemi sürecinde göstermiş oldukları gayretli ve başarılı çalışmaları nedeni ile kurumlarını temsilen Meram, Karatay ve Selçuklu İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı aile sağlığı merkezi sorumlu hekimlerine, sağlık tesislerinde görev yapan tüm çalışanları adına teşekkür belgesi takdim etti.
Teşekkür belgesi takdim töreni öncesi konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Yaşadığımız pandemi süreci birinci basamak sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan bir dönem olmuştur. Bu zorlu süreci hep birlikte yaşadık. Sağlık tüm kesimleri ile birlikte bir ekip ve takım işidir. Bizler Konya ili olarak çok güzel bir iletişim içinde bu süreci yürütüyoruz. Kamu, üniversite ve özel hastanelerimizle birlikte birinci basamak sağlık hizmeti sunan sağlık tesislerimizle birlikte vaka sayılarımız yüksek oranlarda olmasına rağmen şu ana kadar sağlık alanında çok ciddi sıkıntılar yaşamadık, inşallah bundan sonra da sıkıntı yaşamamak için hep birlikte dikkatli ve gayretli çalışmaya devam etmemiz gerekiyor” dedi.
Aşılama çalışmaları sırasında gösterdikleri başarı ve verdikleri destekler nedeni ile aile hekimlerine ayrıca teşekkür eden Prof. Dr. Koç, “Ülke olarak, hastane, filyasyon ve test hizmetlerinde olduğu gibi aşılama ve ilaç konusunda da dünyaya örnek bir mücadele ortaya koyuldu. Yapılan tüm bu çalışmalarda Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve Sayın Sağlık Bakanımızın organizasyon kabiliyeti ile salgın sürecini son derece başarılı bir şekilde sürdürüldü, sürdürülmeye de devam ediliyor. İnşallah aşılama hizmetlerinin de tamamlanması ile birlikte bu salgını bir an önce sonlandırmayı başarabiliriz” şeklinde konuştu.
Görev yapan tüm sağlık çalışanlarının hiçbir konuda mağduriyet yaşamasını istemediklerini bu nedenle her türlü çabayı gösterdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Böylesine birlik ve beraberliğin ön plana çıkması gereken bir dönemde birbirimize karşı daha anlayışlı bir duruş sergilememiz gerekiyor. Krizi avantaja çevirebilmemiz ancak birlik ve beraberlik sayesinde olabilir. Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz, hayırseverlerimiz bu dönemde seferber oldular, herkes elinden geleni yapma gayreti gösteriyor. Konya’da eksik kalmaması adına tüm kesimler mücadele ediyor. Bu dönemde tek yürek, tek bilek olmak durumundayız. Sağlık en önemli hizmettir, bu hizmeti sunan bütün çalışanlarımızda çok değerlidir” diyerek sözlerini tamamladı.
İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından aile sağlığı merkezlerinde görev yapan çalışanlar adına aile sağlığı merkezi sorumlu hekimlerine teşekkür belgeleri takdim edildi.