İlçe Sağlık Müdürlükleri ile Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
12 Ocak 2022

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında, ilimizdeki ilçe sağlık müdürleri, toplum sağlığı başkanları ve entegre ilçe devlet hastanelerin başhekimleri ile ‘1. Basamak Sağlık Hizmetleri 2021 yılı değerlendirme ve 2022 yılı hedefleri’  başlıklı değerlendirme toplantıları gerçekleştirildi.

Öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantıların açılış konuşmalarını yapan Prof. Dr. Koç, 2022 yılının hayırlı olması temennisini dile getirerek pandemi kapsamında yürütülen sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaptı. Pandemi sürecinde verilen başarılı mücadele nedeni ile ilçe sağlık müdürleri ve toplum sağlığı başkanları nezdinde tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Prof. Dr. Koç, aşılama oranlarının artırılması ve kişisel tedbirlere uyulması konusunda toplumu bilinçlendirmenin önemli olduğuna vurgu yaptı.  Prof. Dr. Koç, pandeminin yanı sıra rutin sağlık hizmetlerinin de aksatılmaması adına yapılması gerekenler konusunda katılımcılara uyarılarda bulundu.

İl Sağlık Müdürümüzün konuşmasının ardından Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Özüdoğru tarafından yapılan sunum eşliğinde ilçe bazında pandemi süreci çalışmaları, aşı oranları, kanser taramaları, anne ve çocuk sağlığı ile ilgili hizmetler gibi konular İstatistikî veriler eşliğinde ele alındı.

Hizmet başkan ve başkan yardımcılarımızın da hazır bulunduğu değerlendirme toplantıları, ilçe sağlık müdürleri, toplum sağlığı başkanları ve entegre ilçe devlet hastaneleri başhekimlerinin soru ve görüşlerinin alınmasıyla sona erdi.