Konya Numune Hastanesi Değerlendirme Toplantısı
02 Haziran 2022

Konya Numune Hastanesi Genel Değerlendirme Toplantısı İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi.  Hastane Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt ile birlikte tüm hastane yöneticilerinin, uzman hekimlerin ve servis sorumlu hemşirelerinin katıldığı toplantı da Numune Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Pandemi dönemi boyunca Numune Hastanesi’nin çok önemli bir sağlık yükünü omuzladığını vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Hastane yöneticilerimiz ve siz değerli çalışanlarımızın emekleri sayesinde pandemi dönemini başarılı bir şekilde sonlandırmayı başardık. Pek çok vatandaşımızın salgın nedeni ile erteledikleri sağlık sorunlarının bir an çözülmesi adına önemli bir süreç daha bizleri bekliyor. Numune Hastanesi polikliniklerinde hastalarımızın mağduriyet yaşamaması adına randevulu hasta sayısının yaklaşık 2-3 katı hasta bakıldığının farkındayız. Girişimsel işlemler ve ameliyat sayıları da oldukça güzel seviyelerde olan hastanemize, vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’nda uzman olarak görev yapan Dr. Evren Bölükbaş tarafından yapılan sunumun ardından Hastane Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt ile birlikte katılımcıların istek ve çözüm önerilerini dinleyen Prof. Dr. Koç, acil servis poliklinik, yataklı servis, ameliyathane, yoğun bakım işleyiş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik düzenlemeler konusunda fikir alış verişinde bulundu.