Meram Devlet Hastanesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
08 Eylül 2022

Meram Devlet Hastanesi Genel Değerlendirme Toplantısı İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi.  Hastane Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Önder Gönen ile birlikte tüm hastane yöneticilerinin, uzman hekimlerin ve servis sorumlu hemşirelerinin katıldığı toplantı da Meram Devlet Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Meram Devlet Hastanesi’nin özellikle pandeminin yoğun olarak hissedildiği günlerde çok önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Pandemi hepimiz için zor bir imtihan ve yorucu bir çalışma ortamıydı. Çok şükür bu imtihanı Devletimizin sağladığı imkânları verimli bir şekilde kullanarak, hastane yöneticilerimiz ve siz değerli çalışanlarımızın emekleri sayesinde en az sıkıntı ile atlatmayı başardık. Meram Devlet Hastanesi’nde binlerce hastamızı tedavi etme şansı yakaladık.  Bu dönemdeki özverili çalışmalarınız nedeni ile hepinize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konya Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından yaşanan geçiş dönemini Meram Devlet Hastanesi’nin artık tamamladığını belirten Prof. Dr. Koç, “Meram Devlet Hastanesi, üstlendiği role göre en nitelikli hizmeti nasıl verebilir sorusuna cevap aramak ve verimli bir çalışmaya ışık tutma adına bu toplantıyı yapıyoruz. Hastanemiz yetişkin acil servisinde günde ortalama 800 hastaya, çocuk acil servisinde ise günde yaklaşık 200 hastaya hizmet sunuluyor. Fizik tedavi, palyatif, diyaliz gibi birimlerimizi de daha aktif kullanarak çok daha fazla hasta sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.Girişimsel işlemler ve ameliyat sayılarını da zaman içerisinde artırmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından sunum gerçekleştirildi. Hastane verilerinin detaylı bir şekilde katılımcılarla paylaşıldığı sunumun ardından Sağlık Müdürümüz katılımcıların istek ve çözüm önerilerini dinleyerek hastane işleyiş süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik düzenlemeler konusunda fikir alış verişinde bulundu.