“Teşhisten Sanata Patolojinin Büyülü Dünyası” Sergisi Açıldı
05 Nisan 2023

1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında Uzm. Dr. Aysuhan Okay’ın hazırlamış olduğu “Teşhisten Sanata Patolojinin Büyülü Dünyası” isimli mikro fotoğraf sergisi Konya Numune Hastanesi’nin ev sahipliğinde ziyarete açıldı.

Serginin açılışını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, kanser konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan böyle bir serginin hayata geçirilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Dr. Aysuhan Okay’ı yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Konya Numune hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt “Ev sahipliğini yaptığımız bu serginin hayata geçirilmesini sağlayan hastanemiz Tıbbi Patoloji Uzmanı Dr. Aysuhan Okay’ı tebrik ediyor, bizi yalnız bırakmayarak açılışımıza katılan başta İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Tıbbi Patoloji Uzmanı Dr. Aysuhan Okay sergiyi oluşturan fotoğrafları, meslek hayatı boyunca incelediği doku ve biyopsi örneklerinin mikroskop altındaki yansımalarına hayallerini aktararak oluşturduğunu ifade etti. Kanser haftası olması nedeniyle sergiyi bu haftada açmayı uygun bulduklarını dile getiren Okay, sergiden elde edilecek geliri depremzede üniversite öğrencilerinin eğitimi için bağışlamak istediğinin de altını çizdi.