2023 1. DÖNEM İL İÇİ TAYİN İLAN METNİ
04 Mayıs 2023

KONYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

2023 YILI 1. DÖNEM İL İÇİ ATAMA İLAN METNİ

 

      Müdürlüğümüz ve bağlı birimlerinde görev yapan personel için 2023 Yılı 1. Dönem İl İçi Atama ve Nakil işlemleri ile ilgili olarak;

 

1- Sağlık Bakanlığı Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değiştirmesine İlişkin Yönergesi’nin Atanma Dönemleri Başlıklı 7. Maddesine istinaden 2021 yılı 1. Dönem atamaları için 03.05.2023 -05.05.2023tarihleri arasında müracaatlar kabul edilecektir.

 

2- Aynı Yönergenin Kadroların İlanı ve Başvurular başlıklı 8. Maddesi gereğince Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Standart Kadro Yönergesine göre açık olan ve doldurulmasına ihtiyaç duyulan kadrolar Müdürlüğümüz internet adresinden ilan edilmiş olup; bu kadrolara atanmak isteyen personel en çok 5 (beş) tercihle birlikte başvurusunu müracaat tarihleri içerisinde Atama Nakil Formunu (Bağlı olduğu kurum amiri tarafından imzalanmış) (Fax ve fotokopi vb. kabul edilmeyecek olup asıl evraklar olması gereklidir.) Horozluhan Mahallesi Abdülbasri Sokak No:4 Selçuklu/KONYA adresinde bulunan Müdürlüğümüze kargo, APS, kurumdan görevlendirilen personel aracılığıyla veya elden başvuru yapması gerekmektedir.

 

3- Başvuruların değerlendirilmesinde; tercih sırasına bakmaksızın hizmet puanına göre atamaları tamamlanacak. Hizmet puanlarının eşit olması halinde çalışma süresi esas alınacak, çalışma süresinin de eşit olması halinde kura ile yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

 

4- Sağlık Bakanlığı Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değişikliğinin Usul ve Esaslarına Dair Yönergesi'nin Müracaat Sınırlamaları Başlıklı 15. Maddesinin 1.fıkrası gereğince; başvuru yapacak personelin kadro görev yerinin personel dağılım cetveline (PDC) göre doluluk oranı %75 ve altında olması halinde, müracaatlarının uygunluğu sağlık hizmetlerinde aksaklığa meydan vermemek için komisyonca değerlendirilecektir.

 

5- 663 Sayılı KHK kapsamında Sözleşmeli olarak çalışan personel, Devlet Hizmet Yükümlüsü olarak görev yapan Personel, 657 4/B sözleşmeli ve 657/4B 663 sayılı KHK 45/A sözleşmeli olarak görev yapan personel kuraya katılamayacaklardır.

 

6- Sağlık Bakanlığınca en son 01.01.2023 tarihinde hesaplanan hizmet puanları başvuruların değerlendirilmesinde dikkate alınacaktır.

 

7- 03.05.2023 tarihinde başlayacak olan müracaatlardan en geç 05.03.2023tarihi mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Gelen Evrak Birimine ulaşan tayin talepleri değerlendirmeye alınacaktır.

8- Başvurular, sadece ilan edilen unvan ve yerlere yapılacaktır. İlan edilen unvan ve yerler dışındaki başvurular işleme alınmayacak ve sonucu ile ilgili bilgi verilmeyecektir.

 

9- Genel İdari HizmetlerSınıfı (Memur, VHKİ, Şoför vs.), Teknik Hizmetler Sınıfı (Mühendis, Tekniker, Teknisyen vs.), Yardımcı Hizmetler Sınıfında (Hizmetli, Terzi, Aşçı Yardımcılığı gibi sınıflarda vs.) görev yapan personelin il içi atanma talepleri kurumların ihtiyaçları doğrultusunda atama komisyonu tarafından değerlendirilecektir.

 

10- Son müracaat tarihi olan 05.05.2023tarihi ile görev yaptığı birimde en az 1 (bir) yıl fiilen çalışma süresini doldurmayan personel aday memur ve ücretsiz izinde (askerlik, doğum, diğer) olan personellerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

11- Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında sözleşmeli Aile Sağlığı Çalışanı ve Aile Hekimi olarak görev yapan personel ile 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli personelin başvuruları kabul edilecektir. Yerleştirme sonuçlarına göreyerleşen personelin, yerleştirme sonuçlarının ilanından itibaren 1 (bir) ay içerisindesözleşmesini feshetmeleri gerekmektedir. Aksi halde atamaları yapılmayacaktır.

 

12- Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Sağlık Teknikeri/Sağlık Memuru İlk ve Acil Yardım branşındaki münhal kadrolara kamu hastanelerinde görev yapan personel başvuru yapamayacaktır. Başvuru yapmış olsa dahi değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

13- İlan edilen kadroları tercih edecek personelin ilgili pozisyonun açıklama bölümündeki kriterleri taşımaları gerekmektedir. Aksi takdirde başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

14- Müracaat şartlarını taşımadığı halde müracaat ederek sehven yerleştirilen personel ile yanlış beyanda bulunan personelin atamaları yapılmayacak, sehven yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

 

15- Yerleştirme sonuçları Müdürlüğümüzün resmi internet sitesinde ilan edilecektir.

 

16- İlan edilen sonuçlara yapılacak olan itirazlar sonuçların ilan edildiği tarihinden itibaren 3 iş günü  içinde İl Sağlık Müdürlüğüne bizzat başvurularak yapılacak olup; posta ya da kargo yolu ile gönderilen başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır.

 

17-İtiraz başvuruları değerlendirme sonuçları Müdürlüğümüz web sitesinde (www.konyaism.saglik.gov.tr) ilanen yayınlanacaktır.

 

18- Kura sonucu ataması yapılan personel, atama kararını iptal ettirmesi halinde 1 (bir) yıl İl içi Atama Kurasına katılamayacaktır.

 

19- Ataması yapılan personelin ayrılış/başlayış işlemleri Sağlık Bakanlığı Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değiştirmesine ilişkin Yönergesi’nin 15. Maddesinin 2. Fıkrasına göre yapılması gerekmektedir.

 

20- Haklarında yapılan Disiplin Soruşturması sonucu görev yeri değiştirilen personel, Sağlık Bakanlığı Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değişikliğinin Usul ve Esaslarına Dair Yönergenin 14. Maddesinin 2. fıkrasına göre göreve başlama tarihinden itibaren 2 (iki) yıl süre geçmedikçe il içi Atama Kurasına katılamayacaktır.

 

21- Sağlık Bakanlığı Sağlık Personelinin İl İçi Yer Değiştirmesine İlişkin Yönergesine göre Konya İl Sağlık Müdürlüğü 2023 Yılı 1. Dönem İl İçi Atama Komisyonu yetkili olup, Komisyon; ilgili mevzuatlarda ve ilan edilen kadrolarda düzenlemelerde yapılacak değişiklikler üzerine ve istisnai/mücbir hallerde uygulamada değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

İlgililere duyurulur.

 

 

BAŞVURU TARİHİ

 

03.05.2023-05.05.2023 Cuma (Mesai Bitimi)


2023 1. DÖNEM İL İÇİ TAYİN İLAN METNİ.docx
2023 YILI 1. DÖNEM İL İÇİ MÜNHAL KADRO.pdf
Tayin Talep Formu.xls