Karapınar’da Mustafa İvriz Aile Sağlığı Merkezi’nin Açılışı Yapıldı
08 Kasım 2023

Konya’nın Karapınar ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan Mustafa İvriz Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Cumhuriyet ve Adalet Mahallesi Okul Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Cevat Eke, mahallenin ihtiyacı olan aile sağlığı merkezinin 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirterek programa katılan herkese teşekkür etti.

‘Sağlık Yatırımlarında Konya Modeli’ sistemi ile son yıllarda çok sayıda sağlık yatırımını ilimize kazandırdıklarını söyleyen İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç ise, "İl Sağlık Müdürlüğü olarak göreve geldiğimizden bu tarafa Konya’mızın her bir köşesinde eksik sağlık hizmet kalmasın diye planlama içerisine girdik. Karapınar ilçemizde buradan gereken değeri alarak Sağlık Bakanlığımız, belediyemiz ve hayırseverlerimizin katkıları ile güzel eserler ortaya konuldu. İlçe sağlık müdürlüğümüz projesi ve donanımı ile Türkiye’ye örnek bir müdürlük oldu. Konya genelinde model oluşturduk. Bu modelin en güzel örneklerinden birisi Karapınar’dır. Yeni projelerimizin tamamlanması ile birlikte Karapınar’da 13 olan aile hekimi sayısı 18 oluyor. 3 olan sağlık merkezide 5’e yükseliyor. Aile sağlığı merkezimizin yapımına katkıda buluna herkese ve özellikle hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürümüzün ardından kürsüye gelen Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka’da yaptığı konuşmada "Karapınar halkı, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefleyen bu yeni sağlık merkezi yatırımıyla daha iyi bir sağlık hizmeti alma fırsatına sahip olacaktır" diyerek projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen muhtar ve hayırseverlere teşekkür etti.

Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk’de “İnsan sağlığının önemine dikkat çekerek, "Karapınar’da sağlık yatırmalarında hayırseverlerin en önde olması sevindiricidir. Millet devlet işbirliğinin en güzle örneklerini burada yaşıyoruz. Katkıda bulunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından hayırseverlere plaketleri verildi ve İlçe Müftüsü Dr. Sırrı Fuat Ateş tarafından dua yapıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri aile sağlığı merkezini gezerek çalışanlar ile sohbet ettiler.

Açılışa, İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, İlçe Sağlık Müdürümüz Dr.Mehmet Akyurt, siyasi parti başkanları, daire amirleri, STK başkanları, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cevat Eke, Adalet Mahallesi Muhtarı Şener Çakal ile vatandaşlar katıldı.

Mustafa İvriz Aile Sağlığı Merkezi açılış töreni öncesi Karapınar Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek Hastane Başhekimi Uz. Dr. Ertuğrul Yaralı’dan bilgiler alan İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanlarımız, hastanede görev yapan doktorlarımız ile de bir araya gelerek çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundular. Karapınar Devlet Hastanesi’nin rolüne uygun hizmet sunduğunu ifade ederek doktorlara teşekkür eden Prof. Dr. Koç,  “Hastane olarak son derece iyi durumdayız daha iyiye ulaşma adına hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Açılış programı sonrasında ise Karapınar İlçe Sağlık Müdürlüğünü ve Karapınar Sağlıklı Hayat Merkezini ziyaret eden Prof. Dr. Koç, buralarda görev yapan sağlık çalışanlarımız ile de sohbet ederek yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Koç, buradaki programının ardından inşaatı devan eden Sandıklı Aile Sağlığı Merkezinde de incelemelerde bulunarak, inşaatın son durumu hakkında yüklenici firma yetkilisinden bilgiler aldı.

İl Sağlık Müdürümüz ve beraberindeki hizmet başkanlarımız Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk’ü de makamında ziyaret ederek,ilçede devam eden sağlık yatırımları ve sunulan hizmetler hakkında fikir alışverişinde bulundular.

• 1.JPG
  • 2.JPG