TRSM Danışanlarından ‘Ruhumun Işığı Sönmesin’ Sergisi
24 Kasım 2023

Konya Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) danışanları, ‘Ruhumun Işığı Sönmesin’ isimli el sanatları sergisi ile hünerlerini gösterdiler.

Konya Numune Hastanesi ve Karatay Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen sergi M1 Konya AVM’de açıldı. Açılışa, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Mermer, hastane yöneticileri, doktorlar ve tedavi gören danışanlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerimizde ruhsal sıkıntısı olan ve tedavisi tamamlanan hastalarımızı uzun süreli topluma kazandırma adına çok güzel bir proje. Özellikle Numune Hastanemizde bu hizmetler yıllardır yapılıyor ve hastalarımız bu meşguliyetlerle topluma kazandırılıyor. Pazar alışverişinden örgüsüne, müzikten resime kadar olan alanlarda halk eğitimden ve belediyelerimizin eğiticilerinden destek alarak bu kurumlarımızda güzel eğitimler yapıyoruz ve hastalarımızı, danışanlarımızı topluma kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.

Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ülkü Beşiktepe Ayan ise, “Pek çok psikiyatri hastalığında uğraş tedavisi çok önemlidir. Kişinin bir işle meşgul olması, üretimde bulunması; bunu görmesi fark etmesi, kişinin sosyal hayata dönüşünü topluma kazandırılmasını kolaylaştırır, tedavi süresini kısaltır. Danışanlarımızın uğraş terapileri esnasında ortaya çıkardıkları ürünleri sergiliyoruz. Her birinde danışanlarımızın, onlara rehber olan halk eğitimi merkezi hocalarımızın ciddi emekleri var” dedi.

Serginin açılışı kurdele kesilerek yapıldı. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç ve beraberindekiler sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgi aldı, TRSM danışanları ile sohbet etti.