Hastane Afet ve Acil Durumu Planı (HAP) Eğitimi Gerçekleştirildi
01 Ağustos 2019

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) eğitimi gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında düzenlenen toplantıya Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin, merkez ve ilçe hastane başhekimleri ile Hastane Afet ve Acil Durum Plan Sorumluları katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Koç, “Afet, hiç yaşamak istemediğimiz bir olay olmasına rağmen maalesef hayatın bir gerçeğidir. Her an karşı karşıya gelebileceğimiz bir durumdur. Özellikle sağlık alanında bu konu bir kat daha önemlidir. Bizler hem kurtarma hem de tedavi etme konumundayız. Bu nedenle her an hazırlıklı olmak zorundayız. Yıl sonuna kadar güncellenmemiş 2019 hastane afet planının kalmamasını istiyorum. İnşallah bu toplantı bu amaç için bir başlangıç olur” diyerek konunun önemine vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığında Uzman olarak görev yapan Ömer Göksu, ‘Afet ve acil durumlara yönelik hazırlanan planlar ve sorumluluklar ile Hastane afet ve acil durum planı bileşenleri ve önemli noktaları’ başlıklı sunumlarını, Hemşire Nazmiye Eker’de ‘Hastane afet ve acil durum planı hazırlık aşamasında, hazırlanan planlarda ve yapılan tatbikatlarda karşılaşılan sorunlar ve çözümleri’ konulu sunumunu katılımcılarla paylaştı.