Sağlık Yöneticileri KEAH’da Çalışanlar ile Buluştu
25 Ekim 2019

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkan ve yardımcılarımız ile birlikte Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ( KEAH) görev yapan çalışanlar ile 2 ayrı günde düzenlenen 12 ayrı toplantı ile bir araya geldi. Konya’yı sağlık alanında en üst seviyeye getirebilmek amacıyla 27 ilçede tamamlanan değerlendirme toplantılarının ardından Konya merkezde ki 4. istişare ve değerlendirme toplantısını Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştiren Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları burada yaklaşık 2000 sağlık çalışanı ile görüşme yaparak istek ve şikâyetlerini yerinde dinlediler.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin iş yükü ağır bir hastane olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Koç, “Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, şehrimizde önemli bir oranda sağlık yükünü kaldıran bir sağlık tesisimiz. Burada görev yapan sağlık çalışanlarımızın omuzlarında da önemli bir yükün olduğunun farkındayız. Konya sağlığını en iyi seviyeye getirebilmek amacıyla hastanemizde yapmış olduğumuz çalışmaların ne kadar yerinde olduğunu son dönemlerdeki hizmetlerimiz ortaya koymuştur. Hastanemizdeki sağlık hizmeti ve çeşitliliği özellikli birimlerin açılması ile her geçen gün daha da artmıştır. Yenilenen veya yeni açılan yoğun bakım üniteleri, diyaliz, fizik tedavi, ergoterapi, hiperbarik, inme merkezi, obezite birimi, kardiyo pulmoner rehabilitasyon ve daha onlarca yeni proje son dönemde hastanemiz bünyesinde faaliyete geçirilmiştir” şeklinde konuştu.

Çalışılan ve iş üretilen yerlerde mutlaka sorunların da olabileceğini belirten Prof. Dr. Koç, “Hastanemizde görev yapan tüm çalışanlarımız rollerine göre işlerini iyi yaparsa hastanemiz her yönden çok daha verimli çalışır. Şu anda sağlık hizmetlerinde çıtayı oldukça yükseltmiş durumdayız. Bu çıtanın yükseklerde kalabilmesi ve vatandaş memnuniyetinin artırılabilmesi için çalışan memnuniyetinin sağlanması gerektiğinin de farkındayız. Huzurlu bir çalışma ortamı, talepleri dinleyen ve çözüm yolları geliştiren bir yönetim tarzını benimsiyor ve bu yolda ilerliyoruz. Konya sağlığını ülke sağlığı içerisinde örnek bir şehir haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürü ve hizmet başkanları ile karşılıklı konuşma ve dertlerini anlatma fırsatı bulan sağlık çalışanları da toplantılardan duydukları memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.