ASKOM Bölge Toplantısı Konya’da Yapıldı
04 Nisan 2019

Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Toplantısı, Konya İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin’in sunumuyla başladı. İnteraktif bir şekilde devam eden toplantıda, bölge illerden yapılan hasta sevk ve nakil organizasyonlarında yaşanan sorunlar, çözüm önerileri ve hastanelerde verilen özellikli sağlık hizmetleriyle, hastanelerin yoğun bakım yatak kapasiteleri değerlendirildi. 112 Acil sağlık hizmetleri personellerine verilen modül eğitimlerin artırılması, yeni doğan nakillerinde standartların en üst düzeye çıkartılması için üniversite hastaneleri ile birlikte hareket edilmesi ve ilçe devlet hastanelerinden yapılan lüzumsuz hasta nakillerinin önlenmesi noktasında yapılacak çalışmalarda toplantı da masaya yatırıldı.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Murat Çağlayan’ın başkanlık ettiği toplantıya, Acil Sağlık Hizmetleri Lojistik Daire Başkanı Erdal Çenesiz, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Aksaray İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Cengizhan Kılıçaslan, Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, illerin ilgili hizmet başkanları, Üniversite ve kamu hastanelerinin başhekimleri,112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi ile hastanelerin acil servislerinden sorumlu hekimler katıldı.