İlçede bulunan sağlık tesislerinin ihtiyaçlarını belirlemek, buralarda görev yapan sağlık çalışanlarının dertlerini dinlemek ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün önerilerini iletme adına bu toplantıları yaptıklarını belirten Prof. Dr. Koç, “Çalışanlarımızın dertlerini dinlemeden, bire bir sorunlarına hâkim olmadan başarılı olmamız mümkün değildir. Bizler, sizleri dinleyerek kurumlarımızın verimli çalışmasını sağlayabilir ve hizmet alan vatandaşlarımızı mutlu edebiliriz” dedi.
Yunak ilçesinde bulunan sağlık tesislerinin tamamının fiziki şartlarının yetersiz olduğunun farkında olduklarını ifade eden Prof. Dr. Koç, “Genel sekreterlik dönemimizden bu yana biz bu durumun farkındayız. İl Sağlık Müdürlüğü görevine başladığımız dönemde projelendirdiğimiz ilk beş proje arasında toplum sağlığı merkezimizi de bulunuyordu. Zemin etüdü ile ilgili yeni düzenlemelerden kaynaklı bazı gecikmeler yaşandı. Şu anda ise bu projemiz ihale aşamasına gelmiş durumdadır. İnşallah TSM, 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve aile sağlığı merkezimizin temeli bu sene içerisinde atılacaktır” dedi.
25 yataklı Yunak Devlet Hastanesi inşaatının da Sayın Sağlık Bakanımızın ve milletvekillerimizin de desteği ile yatırım programına alındığını hatırlatan Prof. Dr. Koç, “Ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşanan bir dönemde dahi bu iki projenin hayata geçiriliyor olması son derece önemlidir. Devletimiz bu yatırımlar karşılığında bizden tekbir şey istiyor. Vatandaşlarımıza kaliteli ve güzel hizmet sunmak. Bizlerde hizmet kalitemizi her geçen gün artırmak ve vatandaşlarımızı mutlu etmek için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.
İl Sağlık Müdürü ve hizmet başkanları ile karşılıklı konuşma ve dertlerini anlatma fırsatı bulan sağlık çalışanları da toplantıdan duydukları memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler. Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet hastaneden hizmet alan hastalarla da sohbet edip geçmiş olsun dileklerini ileterek Yunak programını tamamladılar.