İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Prof. Dr. Koç, önceki yıllarda sağlık turizmi ile ilgili attıkları adımlarım meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade etti. Konya’da bulunan 18 sağlık tesisinin uluslararası hasta kabul edebilecek belgeyi alarak sağlık turizmi noktasında önemli bir adımı attıklarını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “2020 yılı içerisinde açılması planlanan şehir hastanemizin de faaliyete geçmesi ile birlikte sağlık turizmi noktasında kamu, özel ve üniversite hastaneleri olarak uluslararası hasta düzeyinde artış sağlamayı hedefliyoruz. İnşallah 2020 yılında sağlık turizminin gözde illeri arasındaki yerimizi hep birlikte alacağız” dedi.
İl Sağlık Müdürlüğü olarak özel ve üniversite hastaneleri ile iletişimi elden bırakmayarak Konya sağlığı adına atılabilecek adımları karşılıklı fikir alışverişleri ile atmaya özen gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Koç, “İl Sağlık Müdürlüğü olarak şehrimizde sağlık hizmeti sunan her kuruma destek vermeye hazırız. Bizler hastanelerimizin kendi rollerini iyi oynamasını ve nitelikli sağlık hizmeti sunmasını arzu ediyoruz. Bu konuda el birliği ile hareket ederek sağlık alanında yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini bizzat sahada bulunan sizlerden dinleyerek hazırlayacağımız ve Sağlık Bakanlığımıza sunacağımız ‘Konya Raporu’na eklemek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Sezaryen doğum oranlarının düşürülmesi ve anne adaylarının keşkesiz bir doğum süreci geçirebilmeleri hedefi ile başlatılan ‘İlk Adım Ebe-Gebe Okulu’ projesi ile ilgili olarak da hastane başhekimlerine bilgiler veren Prof. Dr. Koç, “Gebelerimize ücretsiz olarak sunulan bu eğitimleri alması noktasında hastanelerinize başvuran anne adaylarımızı, eğitim merkezlerimize yönlendirmenizden mutluluk duyacağız” diyerek eğitim alan anne adaylarındaki son sezaryen oranlarını katılımcılarla paylaştı.
Toplantıya katılan özel ve üniversite hastanelerinin başhekimleri de böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapan İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler. Özel hastanelerin denetimleri sırasında yaşanan konulara da değinen başhekimler, “İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerimize denetimlerdeki yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Klasik kara çantalı ‘Müfettiş’ mantığı ile denetimler yerine çözüm ortağı şeklinde pozitif yaklaşımlarınız sahada bizleri motive etmektedir” diyerek sağlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması adına üzerilerine düşen görevlerin farkında olduklarını belirttiler.