‘Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği’ Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
03 Mart 2020

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği’ bilgilendirme toplantısı Konya’da yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kamu Sağlık Tesisleri Dairesi Başkanı Ahmet Zengin, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkanları ile merkez ve ilçe hastanelerin yöneticileri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasında Suriye’de yaşanan saldırılar ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ederek konuşmasına başlayan Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin, “İdlip’de düzenlenen hain saldırı sonucunda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. İnşallah ülkemiz böylesine hain saldırılarla bir daha karşı karşıya kalmaz. Ülke olarak bundan önce pek çok badireyi atlattığımız gibi inşallah bu badireyi de en az hasarla atlatabilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın önceki yıllarda çıkartılan kanunlarla hastane ruhsatlandırma yetkisine sahip olduğunu hatırlatarak konuşmasına devam eden Genel Müdür Tekin, Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği’nin ciddi çalıştaylar sonucunda hazırlandığını ve artık bu yönetmeliğin uygulanmaya başlayacağını ifade etti. Ruhsatlandırma yönetmeliğinin uygulanması ile birlikte planlama eksikliklerinin tamamen ortadan kalkacağını da vurgulayan Prof. Dr. Tekin, Yönetmelikle birlikte kaliteli ve güvenli binalarda hizmetin sunulması ile sağlık tesislerinin envanterinin çıkartılmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

Memleketimizin çok ciddi bir süreçten geçtiğini fakat hayatın da devam ettiğini belirterek konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, “Bu günlerden bizlerin de çıkartacağı çok önemli dersler var, “Herkes işini iyi yaparsa memleketimiz kimseye muhtaç olmaz.” Savunma sanayiinde gelmiş olduğumuz nokta dünyaya parmak ısırtacak seviyede. Bizlerden bu olaylardan dersimizi çıkartarak işimizi layığı ile yapmanın gayreti içerisinde olmalıyız” dedi.

Kurumsal yapının pekişmesi ve standardizasyonun oluşması bakımından Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği’nin önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Koç, “Sağlık tesislerimizin aynı standartlarda ve aynı kalitede hizmet sunması adına bu yönetmeliği son derece önemsiyoruz” diyerek emeği geçen idarecilere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Kamu Sağlık Tesisleri Dairesi Başkanı Ahmet Zengin, Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği ile ilgili olarak sunum gerçekleştirerek, katılımcılarının sorularını cevaplandırdı.