Covid-19 ile mücadelede filyasyon kaynağının bulunup kontrol altına alınması ve test sayısının artırılarak pozitif vakanın erken tespit edilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, hem filyasyon çalışmaları hem de test sayısı bakımından Konya’nın gayet güzel bir seviyede olduğunu belirtti.
Covid-19’lu hastaların tedavisi konusunda Sağlık Bakanımızın ve bilim kurulunun güncel önerileri olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Koç, “Ülke olarak erken dönemde ilaç tedavisine başlamamız ve sonuç almamız Covid-19 ile mücadelemizde bizlere önemli bir avantaj sağlamış durumda. İlaç konusunda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Plazma tedavisi konusunda da Meram Tıp Fakültemizde ilk vakamız yapıldı. İnşallah bu tedavi yöntemini de ilimizde daha fazla sayıda yapabilme adına çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. İsmail Hakkı Tunçez tarafından ilimizde Koranavirüs mücadelesinde gelinen son durumu anlatan sunum gerçekleştirildi. Sunumda katılımcılara, ilimizde yoğun bakım ve servis yatak doluluk oranları ile hastaların yaş ve cinsiyet durumu ile tedavi sürecinde kullanılan ilaçlar ve solunum cihazı sayıları gibi konularda bilgiler verildi.
İnteraktif bir şekilde devam eden toplantı da katılımcılarda, hastanelerinde koranavirüs hastalarıyla ilgili yaşadıkları deneyimleri paylaştılar. Toplantı soru-cevap kısmı ile sona erdi.