Özel Hastane idareci ve Hekimleri ile Covid-19 Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
17 Eylül 2020

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, şehrimizde sağlık hizmeti sunan özel hastanelerin sorumlu müdürleri ve Covid polikliniklerinde çalışan hekimleri ile İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda bir araya geldi. Toplantıda Covid-19 salgını ile mücadelede kamu, üniversite ve özel hastaneler arasındaki koordinasyonun devam etmesi adına alınan önlemler masaya yatırıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği standartlara ulaşabilme adına önemli adımlar atıldığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, PCR testi çalışabilen hastane sayısının üç’ü kamu iki’si üniversite hastanesi olmak üzere 5’e çıktığını hatırlatarak ilaç ve test konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını katılımcılar ile paylaştı. Covid şüphesi nedeni ile hastaneye başvuran bir vatandaşın bütün işlemlerinin başvurduğu hastanede tamamlanarak uygun şartlarda evine ulaştırılmasının öneminde değinen Prof. Dr. Koç, bu konuda da gereken hassasiyetin ve duyarlılığın gösterilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

İnteraktif bir şekilde gerçekleştirilen toplantıda katılımcılarda söz alarak süreç ile ilgili yaşadıkları sorunları il sağlık müdürümüzle paylaşarak çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulundular.