Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
17 Mayıs 2024

Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 2024 yılı ilk 3 ay genel değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi.  Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Semra Arıbaş ile birlikte tüm hastane yöneticilerinin, uzman hekimlerin ve servis sorumlu hemşirelerinin katıldığı toplantı da hastanede sunulan sağlık hizmetleri istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin üstlendiği role uygun nitelikli hizmetler sunduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, hastane bünyesinde uzman hekim ve yan dalları artırma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. 2024 yılı ilk 3 ayında hastanede toplan 1.659 doğumun gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Koç, “Hastanemiz çocuk acil ve kadın doğum acil servisi şehrimizin önemli bir yükünü taşımaktadır. Bu dönemde hastanemizde 60 bin 288 hastamıza acil serviste sağlık hizmeti sunulmuştur. Yine aynı dönem içerisinde 123 bin 165 hastamız, hastanemizden poliklinik hizmeti almıştır. Toplamda ise 183.453 hastamıza tedavi hizmeti sağlanmıştır” dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Semra Arıbaş tarafından sunum gerçekleştirildi. Toplantı, yapılan detaylı (acil, poliklinik, ameliyathane, özellikli hizmetler, MHRS vb.) sunumun ardından genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

• .