Hastane Müdürlerine Hizmet içi Eğitim Düzenlendi
20 Mayıs 2024

İl merkezi ile ilçelerinde hizmet sunan kamu hastanelerinin müdür ve müdür yardımcılarına yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç’un açılış konuşması ile başlayan toplantıda; ihale, doğrudan temin, bütçe ve diğer mali konular ile birlikte yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile uygulanmaya başlanan tasarruf tedbirleri gibi önemli konular hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Hastanelerin nitelikli sağlık hizmeti sunabilmesi için idari ve mali hizmetlerin başarılı olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Koç, “Bir sağlık tesissinde alım-satım işlerinin hızlı ve doğru yapılması, bütçe hazırlanması gibi mali konular hastanelerin başarılı olabilmesi için son derece önem arz etmektedir” dedi. Her alanda bilgi güncellemenin son derece önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Koç, “Bilgi güncellemelerinin yanı sıra bu tür toplantılar sayesinde aranızdaki fikir alışverişi ve dayanışma artıyor ve sorun çözebilme kabiliyetleriniz gelişiyor” diyerek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Yayınlanan tasarruf tedbirleri ile ilgili olarak da katılımcılara bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Koç, tüm hastane müdürlerini genelgeye uygun hareket etmeleri konusunda uyardı.

Eğitim ve bilgilendirme toplantısına Destek Hizmetleri Başkanı Av. Ahmet Ekizer ile birlikte başkan yardımcıları ve uzmanlar da katıldı. İnteraktif bir şekilde devam eden toplantı, hastane müdür ve yardımcılarının soru ve önerilerinin dinlenmesi ile sona erdi.

• .