Meram Devlet Hastanesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
22 Mayıs 2024

Meram Devlet Hastanesi 2024 yılı ilk 3 ay genel değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi.  Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Önder Gönen ile birlikte tüm hastane yöneticilerinin, uzman hekimlerin ve servis sorumlu hemşirelerinin katıldığı toplantı da Meram Devlet Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

‘Hedeflere hızla ulaşıldı’

Meram Devlet Hastanesi’nin verimli çalışabilmesi adına rolüne uygun bazı hedefler ortaya koyduklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Konya Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından Meram Devlet Hastanesi adına öncelikli hedefler belirlemiştik. Çocuk ve yetişkin acil servisin verimli çalışması, diyaliz, fizik tedavi, palyatif gibi birimlerin aktif hizmet sunması ve özellikle çocuk ve engelli diş tedavilerinde ameliyathanelerin kullanılabilmesi öncelikli hedeflerimiz arasındaydı. 2024 yılı ilk 3 ayında 500’ün üzerinde çocuk ve engelli hastamızın diş tedavilerinde hastane ameliyathanelerimiz kullanıldı. Bu sayede şehrimiz için önemli bir sorun çözüme kavuşmuş oldu” diyerek belirlene hedeflere ulaşma noktasında önemli mesafeler aldıklarını ifade etti.

‘Sağlık hizmeti alan vatandaş sayısında yüzde 25 artış’

Hastane acil servisi ve polikliniklerinden sağlık hizmeti alan vatandaş sayısında önemli artışlar olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Koç, 2024 yılı ilk üç ayında hastaneden sağlık hizmeti alan vatandaş sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 25 oranında artış gösterdiğinin altını çizdi. Hastane acil servisinden 83 binin üzerinde vatandaşın sağlık hizmeti aldığını belirten Prof. Dr. Koç, 150 bin 807 vatandaşın da poliklinik hizmeti almak için hastaneye başvurduğunu ifade etti. Prof. Dr. Koç, aynı dönem içerisinde toplamda ise 233 bin 868 hastaya tedavi hizmeti sağlandığını vurgulayarak uzman hekim sayısının da artırılması ile birlikte hastanenin çok daha güçleneceğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Önder Gönen tarafından sunum gerçekleştirildi. Toplantı, yapılan detaylı (acil, poliklinik, ameliyathane, özellikli hizmetler, MHRS vb.) sunumun ardından genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

• .