Konya Valimiz Vahdettin Özkan AMATEM İnşaatında İncelemelerde Bulundu
06 Haziran 2024

Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kampüsü içerisinde yapımı devam eden 80 yatak kapasiteli AMATEM binası inşaatında incelemelerde bulunarak, İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Özkan, tesisteki incelemelerin ardından açıklamalarda bulunarak Sağlık Bakanlığı’na ve Hükümete teşekkür etti. Vali Özkan; “Sağlık kamu hizmetini iyileştirmek, yaygınlaştırmak ve bütün insanların en güzel şekilde bu hizmetten istifade etmelerini sağlamak üzere Hükûmetimizin, Sağlık Bakanlığımızın çok önemli faaliyetini yerinde müşahede ediyoruz. Bütün insanlığı tehdit eden en büyük husus zararlı maddelerdir. Zararlı Maddelerle Mücadele Eylem Planımız var. Ulusal düzeydeki Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı’nın aynı zamanda ilimizdeki iz düşümü var. 2022-2024 Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planımız da uygulamaya geçti. Bu konuda da hem Sağlık Bakanlığımızın sekretaryasında ulusal düzeyde, burada da İl Sağlık Müdürlüğümüzün sekretaryasını yaptığı, Valiliğin koordinasyonunda bütün birimlerin müdahil olduğu şekilde zararlı maddelerle mücadeleyi yapıyoruz. Gerçekten artık bütün insanlığı tehdit eden risk skoru en yüksek olan tehlike bu zararlı maddelerdir. Bu zararlı maddeler de artık eskisi gibi değil. Teknolojinin gelişmesi ile bütün dünyadaki çocuklar birbirleriyle alakadar, yanlış şeyleri de birbirlerinden öğrenebiliyorlar.” dedi.

İnsanları risklerden muhafaza etmenin en önemli bileşeninin zararlı maddelerle etkin mücadele etmek olduğunu vurgulayan Vali Özkan, “Zararlı maddelerle mücadelede madde arzı ile birlikte talebin de azaltılması için birimler arasında iyi bir koordinasyon ve iletişimin olması şarttır. Özellikle madde arzının azaltılmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığımızın Koordinasyonunda, güvenlik birimlerimiz gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyor. Madde talebinin azaltılması için; eğitim, farkındalık, rehabilitasyon, tedavi faaliyetleri Sağlık Birimlerimiz başta olmak üzere diğer destek kuruluşlarıyla koordineli ve etkili çalışmalar yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Tedavi hizmetleri ile ilgili operasyonel birimleri olan Sağlık Bakanlığımız son zamanlarda fiziki altyapı, teknoloji, nitelikli İnsan kaynakları yönünden çok nitelikli işler yaptığına değinen Vali Vahdettin Özkan “İlimizde de bu anlamda inşa edilen mekanlarda bütün hekimlerimiz canla başla çalışıyor. Toplam 33.000 m² alanda inşa edilen 12.000 m² kullanım alanına sahip Büyük bir kısmı (% 80) tamamlanan 80 yatak kapasiteli son teknoloji ile donatılacak olan bu bina ile ilimizde uyuşturucu bağımlılığının tedavisinde daha modern ve daha konforlu bir ortam sunulacak” dedi.

AMATEM binası 33 bin metrekare alana inşa ediliyor

Konya AMATEM binası, 33 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. 11 bin metrekare kapalı alana sahip 3 blok olarak yapımı devam eden AMATEM binası, bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere 4 kattan oluşacak. 50 erkek, 30 kadın olmak üzere 80 yataklı olacak AMATEM binasında, 5 poliklinik, 2 yataklı gözlem odası, psikolog odası, grup terapi odası tanı ve teşhis alanları, laboratuvar alanı, sosyal çalışmacı odası ve tanı ve teşhis alanları, 6 iş–uğraş atölyesi, 2 okuma salonu, 2 TV izleme alanı, 2 spor salonu, mescit, yemekhane, hobi bahçeleri, basketbol-voleybol sahaları, oturma alanları yer alacak." şeklinde konuştu.

AMATEM binası inşaatında incelemeleri sırasında Vali Özkan’a, İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Mermer ve hastane yöneticileri ile birlikte yüklenici firma yetkilileri de eşlik ettiler.

• .