Kadınhanı Devlet Hastanesi'nde Sünnet Şöleni
12 Temmuz 2024

Kadınhanı Devlet Hastanesi’nde toplu sünnet organizasyonu düzenlendi. Konya Şehir Hastanesi’nden görevlendirilen Üroloji Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilal Hamarat ve Üroloji Uzmanı Dr. Burak Yılmaz tarafından gerçekleştirilen operasyonlar ile 23 çocuk erkekliğe ilk adımlarını attılar.
İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Kadınhanı Devlet Hastanesi’nde sünnet olan çocuklar ve aileleri ile bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Sünnet operasyonlarının steril ve güvenli şartlarda yaptırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Çocuklar ve aileleri için son derece önem taşıyan sünnet operasyonlarının, sağlık koşullarına uygun, hijyenik bir ortamda ve uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Ailelerimizin pek çoğu çocuklarının sünnet işleminde devlet hastanelerimizi tercih etmektedirler. Burada da çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Çocuklarımızın sünnet operasyonlarını başarılı bir şekilde gerçekleştiren Üroloji Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilal Hamarat ve Çocuk Üroloji Uzmanı Dr. Burak Yılmaz ile birlikte görevlendirilen hemşire ve anestezi teknisyeni arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Okulların tatil olması ile birlikte ailelerden sünnet konusunda gelen taleplerin artması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü’müzün katkıları ile bu şekilde toplu sünnet organizasyonu planladıklarını ifade eden Hastane Başhekimi Uz. Dr. Ahmet Uyanık’da, “23 çocuğumuzun ve ailelerinin sevinçlerine ortak olduğumuz için çok mutluyuz” diyerek verdikleri desteklerden dolayı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’a ve operasyonları gerçekleştiren hekim ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

• .