Ilgın Sağlık Tesislerinde Büyük Değişim, Yeni Projelerle Geleceğe Yatırım
24 Temmuz 2024

Ilgın ilçesinde hizmet sunan sağlık tesislerinin değerlendirme toplantıları İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi. Ilgın İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde sunulan hizmetlerin istatistiksel veriler eşliğinde masaya yatırılması ile başlayan ilçe değerlendirmesine Ilgın Devlet Hastanesi’nde yapılan toplantı ile devam edildi. Sağlık tesisi ziyaretlerinin ardından Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil ile bir araya gelen Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları Ilgın’da devam eden sağlık yatırımları ve sunulan sağlık hizmetleri hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Ilgın İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında konuşan Prof. Dr. Koç, “Ilgın ilçemizde birinci basamak sağlık hizmeti sunan tesislerimizle ilgili projelerimizin çoğunu hayata geçirmiş durumdayız. İlçe sağlık müdürlüğü, sağlıklı hayat merkezi, 112 acil sağlık istasyonu ve aile sağlığı merkezimizin yer aldığı bu binamız açıldığı günden bu yana çok güzel hizmetlere imza atıyor. Yapımı hızla devam eden Ilgın 2 Nolu ASM inşaatımızın da tamamlanması ile birlikte ilçemizde hizmet sunan tüm aile sağlığı merkezlerimiz ve 112 istasyonlarımız yenilenmiş olacaktır” dedi.

"Sağlıklı Hayat Merkezimiz Örnek Oluyor”

Sağlık Bakanlığı’nın ‘hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak’ sloganı ile hayata geçirdiği ‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ projesinin en güzel örneklerinden birisinin Ilgın’da hizmet verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Bünyesinde; Beslenme danışmanlığı, fiziksel aktivite, psikososyal danışmanlık, çocuk ve ergen sağlığı birimleri ile kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi, sigara bırakma danışmanlığı gibi birimlerin yer aldığı sağlık tesisimiz, koruyucu sağlık hizmetlerini sunma rolünü en nitelikli bir şekilde üstlenmiş durumdadır” dedi. İlçe sağlık müdürlüğü verilerinin olumlu olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, kanser taramaları ve aşılama programlarının ülkemiz geleceği adına son derece önemli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Koç, sağlık tesisinin bulunduğu bahçenin de ‘sağlıklı yaşam parkı’ olarak Ilgın’lı vatandaşlar için bir cazibe noktası haline geldiğini söyledi.

"100 Yataklı Fizik Tedavi Hastane İnşaatının Proje Çalışmaları Devam Ediyor"

İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirmelerinin ardından Ilgın Devlet Hastanesi’ne geçen Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları burada da hastane yöneticileri, hekimler ve sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiler. Sağlık Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan ve Ilgın Devlet Hastanesi yanında bulunan arsa üzerinde yapılacak olan 100 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi proje çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Koç, projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Türkiye’nin çok farklı noktalarından hastaların Ilgın’a gelerek şifa bulacağını ifade etti. Ilgın Devlet Hastanesi’nin kendi rolündeki sağlık hizmetlerini başarıyla yerine getirdiği için tüm çalışanlara teşekkür eden Prof. Dr. Koç, hastanede sunulan sağlık hizmeti kalitesinin her geçen gün arttığına dikkati çekti.

Değerlendirme toplantılarının ardından yapımı devam 2 Nolu aile sağlığı merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Prof. Dr. Koç, inşaatın son durumu hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alarak Ilgın programını tamamladı.

• .